Zanimanja1

Obrtnička škola Gojka Matuline Zadar je jedina strukovna škola u Zadarskoj županiji koja obrazuje učenike za zanimanja iz sektora osobnih usluga: kozmetičar, frizer i pediker.

Naši budući učenici su osmašice i osmaši koji prvenstveno žele steći potrebna znanja i vještine da mogu samostalno i odgovorno pristupiti zahtjevnom svijetu rada i poduzetništva. No, nisu zapostavljeni niti oni koji žele nastaviti svoje obrazovanje. Naime, četverogodišnje školovanje za zanimanje kozmetičar omogućuje učenicima nastavak visokoškolskog obrazovanja nakon položene državne mature.

  • Učenici se mogu upisati u programe za sljedeća zanimanja:

Kozmetičar - po klasičnom modelu obrazovanja. Kozmetičar mora imati široko obrazovanje koje obuhvaća stručno područje s posebnim osvrtom na medicinsku grupu predmeta, budući da je područje rada ljudsko tijelo. Dobri učenici, koji su uz to komunikativni, strpljivi i diskretni te se vole dotjerivati i pristojno ponašati, pronašli su svoje idealno buduće zanimanje!

Nastavni plan možete preuzeti ovdje - kozmetičar

Frizer – JMO

Posao frizera je pranje, sušenje, šišanje, bojanje kose i sve ono što čini estetsko oblikovanje frizure. Dobar frizer nije samo obrtnik, dobar frizer je i umjetnik.

Ako imaš smisla za estetiku, boje, voliš rad s ljudima, pratiš modne trendove i znaš pravila lijepog ponašanja, ovo je pravo zanimanje za tebe!

Nastavni plan možete preuzeti ovdje - frizer

Pediker - JMO

Pedikersko zanimanje je uslužna djelatnost namijenjena njezi stopala i prstiju na nogama i rukama. Uređivanje noktiju, masaža i depilacija osnovni je posao pedikera.

Ako voliš uređivati i estetski oblikovati nokte, imaš smisla za higijenu, voliš raditi s ljudima i pomagati im, ne traži dalje, ovo je tvoje idealno zanimanje!

Nastavni plan možete preuzeti ovdje - pediker

Učenicima nudimo mogućnost usavršavanja i stjecanja zanatskih vještina praktičnom nastavom u tri moderno opremljena praktikuma za vježbe iz primijenjene kozmetike, frizerstva i pedikerstva. Škola također raspolaže i praktikumom za vježbe iz kemije i kozmetologije, informatičkom učionicom, knjižnicom i sportskom dvoranom.

Brojne su i izvannastavne aktivnosti koje se odvijaju kroz rad školskih sekcija:

-         Humanitarne aktivnosti „Matulinina srca“

-         Školska ekološka sekcija

-         Kaligrafska radionica

-         Likovna sekcija

-         Školsko sportsko društvo „Šminka“

-         Biblijska grupa